A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

РОЗМОВА ПРО БУЛІНГ З УЧНЯМИ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 19.10.2018 09:15
Кількість переглядів: 592

РОЗМОВА ПРО БУЛІНГ З УЧНЯМИ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОГО РАЙОНУ

Фото без опису

Фахівці юстиції Сумщини завітали до навчальних закладів Великописарівського району, щоб поговорити з дітьми на тему булінгу. Таке явище, як шкільне цькування однолітків,  поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає, на жаль, популярною.

Юстиція Сумщини бачить своїм завданням пояснити дітям, що така поведінка є неприпустимою, а якщо вона переростає у фізичне насильство, то це вже є злочин, за який настає кримінальна відповідальність.

В ході уроків фахівці юстиції говорили про  види булінгу: фізичний, економічний, психологічний, сексуальний та кібербулінг. Важливою частиною такого заняття було  створення разом з дітьми стратегії протидії булінгу, відкритої розмови про заздрість, помсту, самоствердження.

Саме в період формування у дітей соціально-моральних цінностей їм необхідно закладати  добро, милосердя, справедливість та любов.

Міністерство юстиції України, реалізуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», роз’яснює дітям їх право на захист від булінгу, яке регламентується як на міжнародному рівні, так і на рівні держави. Так, згідно з Конвенцією ООН про права дитини, дитина має право на захист від незаконного посягання на її честь і гідність. Конституція України в статті 52 передбачає наявність у дітей рівних прав незалежно від походження, а також від того, народжені вони у шлюбі чи поза ним. Водночас Закон України «Про охорону дитинства» гарантує дітям право на захист від усіх форм насильства – фізичного і психічного, образи, недбалого і жорстокого поводження з нею. Це ж саме право та безпечні умови навчання гарантоване учням і в Законі України «Про освіту»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь