A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

Дитячий світ – у серцях і діях дорослих

Дата: 22.11.2018 08:34
Кількість переглядів: 607

Дитячий світ – у серцях і діях дорослих

Сьогодні, у Всесвітній день дитини, начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина СВИСТУН побажала усім дітям радості від подарунків і перших успіхів, мирного неба і чистих горизонтів на майбутнє.

На календарі 20 листопада – Всесвітній день дитини, який знову і знову привертає увагу дорослих до світу дитинства. А у ньому, мов у калейдоскопі, – яскраві барви радості, осяяні дитячими усмішками у променях батьківської любові, і, на жаль, зовсім не дитячі проблеми.

У 1954 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати Всесвітній день дитини, починаючи з 1956-го року. Пізніше, 20 листопада 1959 року, було прийнято «Декларацію прав дитини». Потім, у 1989 році, також 20-го листопада, всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини». Ми повинні знати і цінувати права дітей, адже за благополучне і безпечне, а значить, щасливе дитинство, відповідають своїми словами і діями дорослі.

Міністерство юстиції показало приклад, як потрібно реально допомагати дітям. Вперше в Україні ефективно запрацювали механізми виплати заборгованості по аліментах. Завдяки дії закону #ЧужихДітейНеБуває на користь дітей Сумщини вже стягнуто 115 мільйонів гривень, це значимий результат, якщо врахувати те, що були батьки, які роками не сплачували ні копійки і вплинути на ситуацію було не можливо.

Великого значення набуває широка інформаційна кампанія  #Стоп булінг, покликана викорінити з дитячого середовища це негативне явище, більше того, ми не тільки роз’яснюємо, пояснюємо, ініційовані зміни на рівні законодавства, щоб посилити відповідальність за булінг, і законопроект вже прийнято у першому читанні.

Щасливе дитинство, це коли дитина має можливість розвиватися, займатися в художніх школах, гуртках і спортивних секціях. У такому випадку батьки тепер можуть скористатися податковою знижкою.

І це не все, що робиться органами юстиції заради дітей. Творчі конкурси, де дитячі таланти розквітають яскравими  барвами і перше знайомство з великим світом права.

Сьогодні, у Всесвітній день дитини, щиро бажаю усім дітям радості від подарунків і перших успіхів, мирного неба і чистих горизонтів на майбутнє.

Ірина СВИСТУН, начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь