A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

СПОРТУ – ТАК, БУЛІНГУ – НІ

Дата: 21.08.2019 09:03
Кількість переглядів: 418

Агресивні настрої в дитячих колективах, що спрямовані на меншість з боку більшості та виражаються, як у формі погроз й насміхань, так і в застосуванні фізичного насильства (штовхань, побоїв), сьогодні називаються булінгом.

З метою профілактики такого ганебного явища  у дитячому середовищі фахівці юстиції Сумщини зустрілись з вихованцями табору «Ровесник». Впроваджуючи правопросвітницьку кампанію #СтопБулінг, що була створена в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», правники ознайомили підлітків із сутністю булінгу, його можливими учасниками та наслідками.

Враховуючи особливість аудиторії, всі слухачі якої активно займаються спортом, юристи зосередили увагу на виникненні можливих непорозумінь в процесі погоні за перемогами. Адже нерідко відчуття суперництва здатне не лише додати сил та мотивації, а й пробудити заздрість, яка змусить діяти не завжди чесно, створюючи суперникам неприємності.

Спеціалісти юстиції також нагадали, що цькування може проявлятися не лише у фізичній та психологічній формі, а й у економічній, сексуальній та із застосуванням засобів електронних комунікацій (кібербулінг).    

Наприкінці зустрічі, школярів попередили про відповідальність за вчинення будь-яких протиправних дій та про недопущення байдужої поведінки, у випадку коли вони стали свідками булінгу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь