A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

Відбулася нарада "Щодо попередження отруєння бджіл пестицидами"

Дата: 26.02.2021 15:21
Кількість переглядів: 1416

 

За ініціативи провідного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Ірина Божко на нараду у Кириківській селищній раді були запрошені пасічники, яким було роз’яснено заходи щодо попередження отруєння бджіл пестицидами.

Ірина Іванівна зупинилася на вимогах законодавчих актів та державних санітарних правилах. Акцентувала увагу присутніх на тому, що суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10-ти кілометрів від оброблюваних площ.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медецини Великописарівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віктор Бірюков роз’яснив основні положення Закону України «Про бджільництво».

Пасічникам було наголошено на обов’язковій реєстрації пасіки та своєчасному інформуванні старостинських округів Кириківської селищної ради, сусідніх господарств про місце розміщення своїх пасік.

Учасниками наради у ході обговорення були підняті питання, щодо способів реєстрації пасік та відшкодування пасічникам заподіяної шкоди під час використання пестицидів на посівах медоносних рослин.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь