Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

УЧНІ ЗАВОДСЬКОЇ ШКОЛИ ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З НАЦІОНАЛЬНИМИ КУХНЯМИ РІЗНИХ КРАЇН

Дата: 14.05.2021 13:48
Кількість переглядів: 2173

Не секрет, що у світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національній кухні властиві  власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Третій тиждень Всеукраїнського фуд-челенджу був направлений на ознайомлення учнів з особливостями національної кухні країн світу.

З учнями  2 класу  був проведений захід «Кулінарні мандри світом», під час якого учні ознайомилися з традиційними стравами ЯПОНСЬКОЇ КУХНІ, розширили кругозір з асортименту й технологій приготування, рецептур найбільш поширених наїдків, способів їх оформлення й подачі. Діти відзначили, що японська кухня представляє інтерес також через саму суть процесу споживання їжі.

Фото без опису  Фото без опису 

Учні 6-Б класу ознайомилися з ТОП-20 страв Азербайджану та створили плакат.

Фото без опису 

Особливості народних традицій харчування Туреччини  вивчали наші восьмикласники.

Фото без опису 

Правила культури харчування жителів Данії  обговорювали учні 5-А класу.

Фото без опису 

Учнівський колектив 5-Б класу  влаштував справжню "Національну фуд-майстерню Італії",  дізналися про особливості національних страв, порівняли українські та італійські страви. Головним WOW  фуд- майстерні став майстер-клас із приготування національної страви з макаронів - Вермічелі та Різото.

Фото без опису 

З учнями 6-А класу був проведений квест «Французька кухня - цікаві факти та рецепти», під час якого учні ознайомилися з стравами, які побутують у французькій кухні.

Учні 7 класу  визначили головні страви Кавказу та позмагалися в приготуванні смачної страви з використанням кавказького лаваша та овочів.

Фото без опису 

Не залишилась поза увагою й національна кухня України. Вихованці групи продовженого дня поринули в захопливий світ український страв.

Фото без опису 

Для виконання завдання зі створення мистецького проєкту, популяризації страви рідного краю було обрано холодник. Весело  й творчо виконали пісню «Холодняк мій, холодняк» учні Плис Катерина та Білай Ярослав.

Попереду нас чекає останній тиждень фуд-челенджу. Сподіваємось, що рівень співпраці між педагогами, учнями та батьками буде невпинно зростати, і ми обов’язково  досягнемо високих результатів, щоб і надалі  підтримувати імідж конкурентоспроможного закладу освіти на Всеукраїнському рівні.

                          

                   Юлія ОБУХОВСЬКА,

          заступник директора з виховної роботи

                                    Заводської школи I-III cтупенів

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь