A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

УЧНІ ЗАВОДСЬКОЇ ШКОЛИ ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З НАЦІОНАЛЬНИМИ КУХНЯМИ РІЗНИХ КРАЇН

Дата: 14.05.2021 13:48
Кількість переглядів: 2144

Не секрет, що у світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національній кухні властиві  власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Третій тиждень Всеукраїнського фуд-челенджу був направлений на ознайомлення учнів з особливостями національної кухні країн світу.

З учнями  2 класу  був проведений захід «Кулінарні мандри світом», під час якого учні ознайомилися з традиційними стравами ЯПОНСЬКОЇ КУХНІ, розширили кругозір з асортименту й технологій приготування, рецептур найбільш поширених наїдків, способів їх оформлення й подачі. Діти відзначили, що японська кухня представляє інтерес також через саму суть процесу споживання їжі.

Фото без опису  Фото без опису 

Учні 6-Б класу ознайомилися з ТОП-20 страв Азербайджану та створили плакат.

Фото без опису 

Особливості народних традицій харчування Туреччини  вивчали наші восьмикласники.

Фото без опису 

Правила культури харчування жителів Данії  обговорювали учні 5-А класу.

Фото без опису 

Учнівський колектив 5-Б класу  влаштував справжню "Національну фуд-майстерню Італії",  дізналися про особливості національних страв, порівняли українські та італійські страви. Головним WOW  фуд- майстерні став майстер-клас із приготування національної страви з макаронів - Вермічелі та Різото.

Фото без опису 

З учнями 6-А класу був проведений квест «Французька кухня - цікаві факти та рецепти», під час якого учні ознайомилися з стравами, які побутують у французькій кухні.

Учні 7 класу  визначили головні страви Кавказу та позмагалися в приготуванні смачної страви з використанням кавказького лаваша та овочів.

Фото без опису 

Не залишилась поза увагою й національна кухня України. Вихованці групи продовженого дня поринули в захопливий світ український страв.

Фото без опису 

Для виконання завдання зі створення мистецького проєкту, популяризації страви рідного краю було обрано холодник. Весело  й творчо виконали пісню «Холодняк мій, холодняк» учні Плис Катерина та Білай Ярослав.

Попереду нас чекає останній тиждень фуд-челенджу. Сподіваємось, що рівень співпраці між педагогами, учнями та батьками буде невпинно зростати, і ми обов’язково  досягнемо високих результатів, щоб і надалі  підтримувати імідж конкурентоспроможного закладу освіти на Всеукраїнському рівні.

                          

                   Юлія ОБУХОВСЬКА,

          заступник директора з виховної роботи

                                    Заводської школи I-III cтупенів

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь