A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо пониження ступеня та перейменування Яблучненського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Кириківської селищної ради Великописарівського району Сумської області

Дата: 23.07.2021 16:25
Кількість переглядів: 278

1. Виноситься на громадське обговорення питання щодо пониження ступеня та перейменування Яблучненського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Кириківської селищної ради Великописарівського району Сумської області відповідного проекту рішення, що виноситиметься на розгляд, відповідно до Законів України про «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», рішення п’ятої сесії восьмого скликання від 14.07.2021 року «Про доцільність пониження ступеня та перейменування Яблучненського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Кириківської селищної ради Великописарівського району Сумської області»

Найменування організатора громадського обговорення – Кириківська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Яблучненського старостинського округу щодо пониження ступеня та перейменування Яблучненського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Кириківської селищної ради Великописарівського району Сумської області. Адреса: 42846, Сумська область, Великописарівський район, с. Яблучне, вул. Щаслива,45 (ЄДРПОУ – 24012893).

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної освітньої політики. Основними завданнями розвитку системи освіти Кириківської селищної ради на 2021/2022 навчальний рік є охоплення навчанням і вихованням дітей, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально – технічної бази закладів освіти. 

Питання оптимізації залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років. Аналіз мережі закладів освіти змушує шукати раціональні форми функціонування та розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти для задоволення освітніх потреб населення громади. 

На території села Яблучне функціонує 1 заклад загальної середньої освіти. У Яблучненському ЗЗСО І-ІІ ступенів  у 2020-2021 навчальному році не функціонували випускні класи: 4-й, 9-й.  У початковій школі не було 4-го класу, 2-й клас - неповний ( згідно з п.2 статті 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кількість учнів у класі не може становити менше 5 учнів). З 5 по 9 клас функціонувало   4 повних класи (5 кл-10 учнів, 6кл – 5 учнів, 7 кл – 5 учнів, 8 кл – 5 учнів.). Всього в закладі освіти навчалося 44 учні.

          Середня наповнюваність у 2020-2021 року складала 6,3 учнів, що не відповідає вимогам щодо наповнюваності класів, яка для нашої громади  розрахована на рівні 13 учнів. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена,  виключно, на заробітну плату педагогічних працівників.   

З 01.09.2021 року в даному закладі освіти буде сформовано чотири  повних класів (2,4,6,9) і процес зменшення класів та наповнюваності  продовжиться на наступні роки.  

Штатний розпис закладу освіти складає 12 педагогічних працівників та 5  обслуговуючого персоналу. Тобто на 1 працівника приходиться 2,1 учня.

Фактичні видатки за 5міс. 2021 року в Яблучненському ЗЗСО І-ІІ ступенів становлять 1333031,71 грн.

 Результати участі учнів у заходах обласного та всеукраїнського рівня  за 2020-2021 навчальний рік – 0.

Результативність участі педагогів у заходах обласного та всеукраїнського рівня  за 2020-2021 навчальний рік – 0. 

4. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо реорганізації закладів освіти Кириківської селищної ради – Кириківська селищна рада, відділ освіти, молоді та спорту  Кириківської селищної ради. 

5. Строк, місце, час проведення громадських слухань, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – громадські слухання  відбудуться у  термін до  09 серпня 2021 року, про що буде повідомлено додатково.

 6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону  для подання пропозицій (зауважень) –          42830, вул. Широка, 12, смт. Кириківка, Великописарівський район, Сумська область, Україна. 7.  Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом 15 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

8. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – Кириківська селищна рада, смт. Кириківка, вул. Широка, 12,                                      e-mail: krs.57@ukr.net, тел. 380955650026.

9.  Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Павлушенко Сергій Петрович заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

10.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 5 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Кириківської селищної ради.

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в обговоренні питання   щодо пониження ступеня Яблучненському ЗЗСО І-ІІ ступенів Кириківської селищної ради Сумської області

 ПРОЄКТ РІШЕННЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь