A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

ОГОЛОШЕННЯ про намір здійснити зміну тарифу на послуги з централізованого водопостачання

Дата: 09.02.2022 14:58
Кількість переглядів: 5623

     Оголошення про намір здійснити зміну тарифу на послуги з централізованого водопостачання

            На виконання пункту 2 розділу II Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 Кириківська селищна рада доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2022 році зміну тарифу на централізоване водопостачання.

            На даний час діє тариф, який був затверджений рішенням 35 сесії 7 скликання Кириківської селищної ради від 28 листопада 2019 року в наступному розмірі:

  • для населення – 15,00 грн. за 1 куб. м;
  • для бюджетних установ – 15,00 грн. за 1 куб. м;
  • для інших підприємств - 15,00 грн. за 1 куб. м.

      Водночас, слід зазначити, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: мінімального прожиткового рівня працездатної особи та рівня мінімальної заробітної плати та відповідно сум відрахувань, складових вартості електричної енергії, виникла невідповідність діючого тарифу фактичним витратам на виробництво послуг з водопостачання.

     27 січня 2022 року ФОП Бабич Сергій Анатолійович звернувся до виконавчого комітету Кириківської селищної ради із заявою та розрахунковим матеріалом для встановлення тарифу на централізоване водопостачання.

     Планові тарифи:

 

Споживачі

Водопостачання

Зміна рівня тарифу, %

населення

26,57

77,1

бюджетні установи

26,57

77,1

інші підприємства

26,57

77,1

 

З метою належного функціонування ФОП Бабич С.А. виникла нагальна необхідність приведення тарифу на послуги централізованого водопостачання до економічно обґрунтованого рівня. Розрахунок тарифу був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 03.04.2019 р. № 291, які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

     Таким чином приведення тарифу до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування ФОП Бабич С.А. та безперебійного забезпечення споживачів питною водою, централізованим водопостачанням.

    Зазначений тариф на послуги централізованого водопостачання планується ввести в дію з 01 березня 2022 року.

    Пропозиції та зауваження щодо намірів ФОП Бабич С.А. змінити тариф на надання послуг з централізованого водопостачання від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення за адресою: вул. Широка,12, смт Кириківка, Охтирського району, 42830. Електронна пошта: ksr.57@ukr.net.

 

Розрахунок тарифу

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь