Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

Увага! Зимові небезпеки!

Дата: 27.11.2023 14:59
Кількість переглядів: 39

 

   Зима залишається найбільш небезпечною порою року, незважаючи на те, що для багатьох - це період свят та розваг. Але для того, щоб зимовий відпочинок був веселим і корисним, необхідно пам’ятати про безпечну поведінку. За останній період в області почастішали випадки загибелі громадян від вогню, причиною якої було паління в нетверезому стані. Тому, щоб свята були радісними, пам’ятайте про власну безпеку!

   Виконавчий комітет Кириківської селищної ради звертається до жителів громади з проханням бути уважними та обережними перебуваючи на вулиці в холодну пору року. Лише суворе дотримання правил безпеки допоможе Вам уникнути лиха.

   З передачею по засобах масової інформації штормового попередження (про можливий рясний снігопад, сильний вітер, снігові замети) необхідно:
одягати теплі речі;відмовитися від далеких поїздок, що вимагають виїзду за межі населеного пункту; обмежити пересування, особливо в сільській місцевості; створити удома необхідний запас продуктів, води, медикаментів, приготувати аварійне освітлення (ліхтарі, свічки); у сільських господарствах потрібно заготовити у необхідній кількості корм і воду для тварин. 
   Якщо сильна заметіль застала Вас в дорозі, бажано перечекати її в найближчому населеному пункті. А якщо Ви залишаєтесь в машині потрібно мати запас продуктів, термос з гарячим чаєм.

При зупинці автомобіля в сильний буран:
 
розверніть машину капотом на вітер; періодично, нетривалий час, прогрівайте двигун автомобіля; періодично очищуйте вихлопну трубу від снігу, щоб вихлопні гази не потрапили в салон; тримайте недоторканний запас палива в окремій ємності; пам'ятайте, що ваш, не занесений снігом автомобіль, є орієнтиром для пошукової групи, і періодично очищайте його від снігу. Крім того, якщо ви не будете цього робити, то навіть евакуатору буде важко до нього дістатися; за наявності декількох автомобілів краще всього використовувати один автомобіль як укриття; навіть якщо дуже втомилися до приїзду пошукової групи постарайтеся не спати, щоб тримати ситуацію під контролем.
    Чималі неприємності чекають нас на дорогах та тротуарах, що перетворюються у морозну погоду в суцільну ковзанку. Одна з основних небезпек взимку – ожеледь і, як наслідок, можливе падіння.

Правила поведінки під час ожеледиці.
 

  • Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте у колінах, ступайте на всю підошву. Руки мають бути вільні. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку під час ожеледиці, тому виходьте із будинку заздалегідь.
  • У разі порушення рівноваги швидко присядьте — це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
  • Падайте із мінімальною шкодою для свого здоров'я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту.
  • Не тримайте руки в кишенях: це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм, особливо переломів.
  • Ідучи тротуаром, не проходьте близько проїжджої частини дороги. Це небезпечно, адже є ризик підковзнутися і впасти під колеса автомобіля, що проїжджає.
  • Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та ожеледиці. Пам'ятайте, що через ожеледицю значно збільшиться відстань гальмівного шляху.

   
   Якщо при падінні ви відчуваєте біль у голові й суглобах,нудоту - терміново зверніться до лікаря.
   Не слід також нехтувати правилами протипожежної безпеки: 
    Не грайтесь із сірниками та запальничками; не запалюйте свічки та бенгальські вогні без нагляду; не залишайте іграшки, книжки, одяг біля увімкнених обігрівачів; не сушіть речі над газовою плитою; не паліть багать у сараях, підвалах, на горищах; не вмикайте багато електроприладів одночасно: електромережа може згоріти.
    Обов'язково вимикайте електроприлади, коли виходите із дому. Не тягніть за дріт руками, обережно вийміть штепсель із розетки.
   На дачі або в селі не відкривайте грубку: від маленької вуглинки, що випаде з неї, може статися пожежа.

   Пам'ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків. 
   Подбайте про свою безпеку самі і зас

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь