Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

Увага!!! Важлива інформація!

Дата: 16.07.2024 11:39
Кількість переглядів: 35

 

22 червня в с. Іванівка Охтирського району в господарстві приватного сектору захворіла корова з клінічною картиною гіпотонії рубця, гострого маститу та значною слинотечою. Призначене лікування ефекту не мало. 28 червня корова пала. Оскільки велика рогата худоба випасалась і могла мати контакт з дикими тваринами фахівцями ветеринарної медицини для виключення сказу було відібрано голову від загиблої корови та направлено в Охтирський відділ Сумської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, де було відібрано головний мозок та направлено в Сумську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби.

12 липня було отримано позитивний результат по сказу. В цей же день відбулось позачергове засідання Державної протиепізоотичної комісії при Охтирській районній державній адміністрації, на якому прийнято рішення про накладення карантину на с. Іванівка по сказу та затверджено план заходів по ліквідації даного захворювання, проведено подвірні обходи як ветеринарною службою з метою виявлення підозрілих у зараженні тварин так і медичною службою з метою виявлення контактних осіб.

Працівники Охтирської районної державної лікарні ветеринарної медицини розпочали проводити щеплення проти сказу всіх сприйнятливих тварин в карантинній зоні та проводити роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність таких щеплень.

Враховуючи те, що сказ є особливо небезпечним невиліковним захворюванням, збудник якого передається через покуси та ослинення, а за півтора літніх місяці це вже другий випадок в Охтирському районі. Охтирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області закликає мешканців м. Охтирка та Охтирського району не ігнорувати проведення обов’язкових щеплень проти сказу собак та котів, які проводять ветеринарні фахівці Охтирської районної державної лікарні ветеринарної медицини, бо тільки профілактичні заходи можуть уберегти Вас та Ваших улюбленців від цієї небезпечної хвороби.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь