Кириківська громада
Сумська область, Охтирський район

Про профілактику харчових отруєнь

Дата: 19.07.2024 11:26
Кількість переглядів: 36

     

 Втричі зросла кількість харчових отруєнь по Охтирському району (з 8 по 14 липня 2024 року). Було зареєстровано 19 вип. ГКІ, 17 чол. - мешканці м. Охтирка, 2 чол.- Тростянецька ОТГ. При епідрослідуванні встановлено, що майже всі захворівші вживали продукти, придбані в супермаркетах міста.

   Охтирський районний відділ Державної Установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  в зв’язку  підвищенням рівня захворюваності на гострі кишкові хвороби серед населення, перебої зі світлом, які виникли внаслідок російської агресії, аномальні погодні умови (спека)  нагадує, про   відповідальність керівників і персоналу підприємств громадського харчування за чітке виконання вимог санітарного та протиепідемічного законодавства.

 При приготуванні їжі необхідно суворо дотримуватися поточність технологічних процесів. Здійснювати періодичний самоконтроль якості та безпеки продукції у відповідності до системи ХАСП. Дотримуватися при зберіганні харчових продуктів, особливо тих, що швидко псуються, температурного режиму відповідно до вимог. Проводити дезінфекцію обладнання, приміщення відповідно до нормативних вимог. Не допускати до роботи працівників, які не пройшли медичний огляд та  гігієнічне навчання.

На підприємствах проводити роботи по дезінсекції, дератизації, щоб не допусти перенесення інфекційних хвороб за допомогою комах та гризунів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь