Щодо неухильного дотримання та не переривання температурних режимів харчових продуктів
На виконання листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16.07.2024 №11.3.2-3/14667, в доповнення до листа Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області від 16.07.2024 № СЗ-02.2/7/362-2024, за підсумками наради з заступником голови Держпродспоживслужби України Кустуровим В.Б., у зв’язку з віяловими відключеннями системи електропостачання, що негативно впливає на виробництво та/або обіг харчових продуктів, зважаючи на зростаючу кількість повідомлень про харчові отруєння, Охтирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області наголошує на неухильному дотриманні та не перериванні температурних режимів харчових продуктів, які унеможливлюють розмноження мікроорганізмів,формування токсинів з використанням, при необхідності, альтернативних джерел живлення для холодильного обладнання.
Відповідно ст. 65 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів або кормів тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі шести мінімальних заробітних плат.